Hoe maak ik een bedraad IP netwerkproduct draadloos?

Veel IP producten die WebStore4 verkoopt moeten bedraad worden verbonden met het lokale netwerk (LAN). Daarvoor wordt een netwerkkabel vanaf bijvoorbeeld een switch, router, netwerk wandcontactdoos of Netwerk Video Recorder (NVR) met een RJ45 connector aangesloten op het IP product. Als het product van stroom kan worden voorzien met Power over Ethernet (PoE) kan dat door dezelfde netwerkkabel.

Als er geen netwerkbekabeling mogelijk is maar wel een stopcontact aanwezig is kan Powerline techniek worden gebruikt. In dat geval wordt met Powerline adapters in de wandcontactdoos het signaal verzonden via het lokale stroomnet in het gebouw. Sommige Powerline adapters beschikken over PoE voeding voor het bedrade IP product of beschikken over de mogelijkheid om WiFi te verbinden met een WiFi IP product.

WiFi Client Bridge

Om een bedraad IP product draadloos te verbinden met een netwerk kan het product bedraad worden verbonden met een WiFi Client Bridge voor draadloze verbinding tussen de Bridge en een WiFi netwerk. Het bedrade signaal wordt dan door de Bridge omgezet in een draadloos signaal op basis van WiFi. Er zijn WiFi Bridge producten voor (omni directionele) korte afstanden maar ook zeer grote afstanden zijn mogelijk door gebruik van een WiFi straalverbinding. WebStore4 biedt beide oplossingen aan.

4G router

Een andere oplossing is het IP product bedraad te verbinden met een 4G router. De router dient te beschikken over een RJ45 LAN poort voor verbinding met een bedraad IP product. In de router wordt een 4G SIM kaart geplaatst. WebStore4 biedt mobiele routers (MiFi) aan met een RJ45 LAN poort waarop eventueel ook meerdere bedrade IP producten via een switch kunnen worden aangesloten. Ook WiFi producten kunnen draadloos met de MiFi router verbinden. De mobiele router beschikt over een oplaadbare accu. WebStore4 biedt voor de MiFi router ook speciale (IoT) SIM kaarten aan voor zogenaamde Machine to Machine (M2M) communicatie.

Er zijn ook producten die zelf beschikken over de mogelijkheid om met een 4G netwerk te verbinden. Zo verkoopt WebStore4 onder meer 4G IP camera's, 4G wildcamera's, een 4G mobiel IP camera en GPS voertuig tracking systeem en alarmsystemen met 4G verbinding.

Een draadloos met het netwerk verbonden IP product moet uiteraard nog wel steeds een eigen voedingsbron hebben. Daarvoor zijn meerdere oplossingen.

NO/NC relais draadloos maken

Het is ook mogelijk een NO (Normally Open) of NC (Normally Closed) relais schakeling draadloos te maken. Toegangscontrole producten, detectoren en veel IP video intercom producten beschikken over een relais ingang en/of uitgang. Sommige IP camera's, NVR's en smart home producten hebben ook de mogelijkheid om bedraad een schakelsignaal te versturen en/of te ontvangen. De draadloze relais schakeling oplossing behandelen wij in een afzonderlijk kennisartikel.